Yleiset ohjeet otsonaattorin käytöstä

 1. Poista tilasta elintarvikkeet, huonekasvit ja lemmikit.
 2. Imuroi hajua imeneet tavarat esim. tekstiilit ja sijoita ne ilmavasti.
 3. Avaa kaapit ja laatikostot.
 4. Sulje ilmanvaihtoluukut ja teippaa kaikki aukot kiinni. Paras tulos saavutetaan, kun tila on suljettu ja ilmanvaihto mahdollisimman vähäinen.
 5. Sijoita laite vähintään 1,5m korkeudelle jos mahdollista, koska otsoni on ilmaa raskaampaa.
 6. Tehosta otsonoinnin levittäytymistä tarvittaessa tuulettimilla.
 7. Kytke laite päälle ja poistu tilasta. Suuri otsonipitoisuus on terveydelle vaarallinen. Otsonaattorin voi kuitenkin käydä kytkemässä päälle ja sammuttamassa pikaisesti.
 8. Hajunpoistoon tarvittava aika riippuu tilan koosta, materiaaleista, hajun aiheuttajasta ja pinttyneisyydestä. Homeen, tupakansavun ja eläinten hajun saa yleensä poistettua nopeasti, mutta esim. tulipalon aiheuttama haju tai kalman haju vaativat pitemmän ja vahvemman käsittelyn.
  • Suosittelemme pienemmissä tiloissa (autot, veneet, asuntovaunut) noin 8 tunnin käsittelyä.
  • Normaali käsittelyaika huoneistoissa on 1 - 3 vuorokautta
 9. Otsonoinnin jälkeen tuuleta tila kunnolla.

 

Remontoitavissa huoneistoissa tulisi hajun poisto tehdä siinä vaiheessa kun asunto on mahdollisimman tyhjä ja paljas, eli kun kaikki vanhat materiaalit on poistettu ja huoneisto siivottu. Uusia pintamateriaaleja ei kannata laittaa ennen käsittelyä, koska otsoni ei pääse vaikuttamaan tapetin tai maalin läpi yhtä tehokkaasti kuin paljaaseen pintaan.

Laitetta käytetään omalla vastuulla. Laitteen vuokraaja ei vastaa väärinkäytöksistä aiheutuneista haitoista tai vahingoista.